Toeristische rondritten

De Maquis-route

Een 170 km lange autorondrit in de Naamse Ardennen

De Beneden-Semois van de provincie Namen en zijn beboste heuvels waren bevoorrechte terreinen voor de verzetsstrijders tijdens de laatste oorlog.

De bloedige confrontatie van 2 september 1944 wordt onder meer herdacht door deze mooie Flachis-kapel die te zien is bij het gehucht Conrad, en die gebouwd werd door de weduwe van een van de maquisards.

De rondrit leidt u onder andere langs de kapel van Flâchis en het kamp van de Dassen in Vresse-sur-Semois, het kamp van Bourlet in Graide, dat van de Croix-Scaille in Gedinne evenals de parachutistenvlaktes "Buffle" in Willerzie en "Grenadier" in Rienne.

Twee bewegwijzerde lussen van 80 km en 90 km leiden u langs de heuvelachtige wegen van dit bosgebied.

Brochures zijn gratis beschikbaar bij onze toeristische dienst in Bouillon en Vresse-sur-Semois.

De tabaksroute

Deze bewegwijzerde toeristische route met didactische panelen voert u door de dorpen waar nog sporen van de tabaksteelt te vinden zijn.

- Route 1: Alle-Vresse-Bohan (60 km). Deze lus loopt door de dorpen Alle-sur-Semois, Vresse-sur-Semois, Membre, Bohan, Sugny en Laforêt.

Deze eerste rondrit voert u door verschillende dorpen van de gemeente Vresse-sur-Semois, die dankzij de onderwijzer van Mouzaive, Joseph Pierret sinds 1855 bekend werden voor hun tabaksvelden, verwerking en smokkel.

 

- Route 2: Alle-Dohan-Bouillon (70 km). Ontdek onder andere Alle-sur-Semois, Rochehaut, Ucimont, Bouillon, Frahan en Poupehan.

Elke stopplaats vertelt iets over het verleden van de tabaksteelt en er zijn toeristische en culturele bezienswaardigheden te ontdekken.

 

Brochures à retirer à nos bureaux d’accueil de Bouillon et Vresse-sur-Semois. Le circuit est détaillé village par village dans un topo guide en vente au prix de 2€.

De brochures zijn beschikbaar bij de toeristische diensten in Bouillon en Vresse-sur-Semois. De rondrit wordt dorp per dorp gedetailleerd beschreven in een topogids die voor 2€ te koop is.

boekjes bestellen