Onze wandelingen

Wandelen is een van de belangrijkste activiteiten in de streek van Bouillon in de Ardennen: leg honderden kilometers af op bewegwijzerde wandelpaden in het hart van onze Ardense bossen en bewonder de adembenemende panorama’s die de vallei van de Semois biedt.

 

De groene haltes

Er werden 4 haltes op spoorlijn 166 geselecteerd: Gedinne, Graide, Carlsbourg en Paliseul, bediend door een L-trein die Namen met Libramont verbindt via Dinant en Bertrix. Doordeweeks rijdt er elk uur een trein, in het weekend en op feestdagen om de 2 uur. Deze vier haltes zijn de start- en eindpunten van de wandeltochten. Ze laten de wandelaar toe om de kleuren en de sfeer van de Ardennen op te snuiven. De brochures zijn te koop (2 €/boekje) bij het Maison du Tourisme en de toeristische diensten van de regio.

Luna en de beschermers van de bossen

Met je gsm of tablet op zak, beleef je vooral in het woud een onverwachte en leuke ervaring met de hele familie door Luna op de 8 routes in het Massif forestier de la Semois et de la Houille te begeleiden. Van Gedinne naar Florenville doorheen Vresse-sur-Semois, Bièvre, Paliseul, Bertrix, Bouillon en Herbeumont, ontdek je verschillende personages van het legendarische lokale universum.
Deze avontuurlijke spelletjes dompelen je ook onder in het natuurlijk, cultureel en historisch erfgoed van de regio.
Gemiddelde duur van een route: 1u tot 1u30
Gemiddelde afstand van een route: Tussen 2 en 3 km

Wandelzoektochten

Heb je zin om op een speelse manier de natuur van de streek van Bouillon in de Ardennen te verkennen? Dan zijn deze wandelzoektochten iets voor jou! Maak een prachtige wandeling, verrijk je kennis over de regio en maak plezier met je familie of vrienden! Bovendien zijn er leuke prijzen te winnen!
Doe je mee? Dien dan tenminste twee van de vier ingevulde vragenlijsten in voor 30 september 2022.
Je mag de wandelingen in de loop van het hele jaar doen maar hou wel rekening met de jachtkalender vanaf 1 oktober tot 31 december.

joëlette "la becasine"

Le Parc naturel de l’Ardenne méridionale souhaite mettre des becasines à disposition des habitants de ses 9 communes, des guides et touristes locaux et de toute autre structure désirant sensibiliser le public local au tourisme accessible aux personnes à mobilité réduite. Un outil tout terrain permettant de véhiculer des personnes à mobilité réduite.

Sur notre territoire, vous pouvez emprunter gratuitement une becasine à la maison du tourisme du Pays de Bouillon en Ardenne.

Contactez-nous pour plus d’informations : 061 46 52 11