Onze wandelingen

Wandelen is een van de belangrijkste activiteiten in de streek van Bouillon in de Ardennen: leg honderden kilometers af op bewegwijzerde wandelpaden in het hart van onze Ardense bossen en bewonder de adembenemende panorama’s die de vallei van de Semois biedt.

 

De groene haltes

Er werden 4 haltes op spoorlijn 166 geselecteerd: Gedinne, Graide, Carlsbourg en Paliseul, bediend door een L-trein die Namen met Libramont verbindt via Dinant en Bertrix. Doordeweeks rijdt er elk uur een trein, in het weekend en op feestdagen om de 2 uur. Deze vier haltes zijn de start- en eindpunten van de wandeltochten. Ze laten de wandelaar toe om de kleuren en de sfeer van de Ardennen op te snuiven. De brochures zijn te koop (2 €/boekje) bij het Maison du Tourisme en de toeristische diensten van de regio.

Luna en de beschermers van de bossen

Met je gsm of tablet op zak, beleef je vooral in het woud een onverwachte en leuke ervaring met de hele familie door Luna op de 8 routes in het Massif forestier de la Semois et de la Houille te begeleiden. Van Gedinne naar Florenville doorheen Vresse-sur-Semois, Bièvre, Paliseul, Bertrix, Bouillon en Herbeumont, ontdek je verschillende personages van het legendarische lokale universum.
Deze avontuurlijke spelletjes dompelen je ook onder in het natuurlijk, cultureel en historisch erfgoed van de regio.
Gemiddelde duur van een route: 1u tot 1u30
Gemiddelde afstand van een route: Tussen 2 en 3 km

Toeristische circuits voor auto's en motors

Om de streek van Bouillon in de Ardennen te verkennen, kunt u 2 bewegwijzerde autotochten volgen. De Tabaksroute laat u kennismaken met de tabaksteelt die in het verleden floreerde in de regio. Via deze schilderachtige route ontdekt u de prachtige landschappen van de Semoisvallei.  De Maquis-route leidt u in de voetsporen van de weerstanders naar de belangrijke plekken van de verzetsbeweging.